Facebook – nepogrešljiv vir obiskovalcev spletne strani

Če želimo imeti prodajno učinkovito spletno stran, ji moramo nujno zagotoviti obiskovalce. Ob tem so prva misel iskalniki, v zadnjem času pa tudi Facebook postaja pravi hit. Če se oglaševanja na tem družabnem omrežju lotimo pravilno, je lahko zelo učinkovito.

Facebook oglasi se pojavljajo med novicami v “Newsfeedu”, v desnem stolpcu, pri slikah in še kje. Klik nanje obiskovalca pripelje na vašo spletno stran (lahko pa tudi kam drugam).

 

Zakaj oglaševati na Facebooku?

Ko na Facebooku objavite oglas, točno določite, kdo ga bo videl. Če ponujate na primer poročne obleke, lahko izberete samo zaročene ženske. Ciljate lahko celo glede na interese vaših kupcev in tako “ujamete” na primer ljubitelje ekstremnih športov ali tehnologije. Tako veste, da je vaš oglaševalski denar dobro porabljen. Poleg ciljanja poznamo še druge dobre razloge za oglaševanje na Facebooku: velik doseg, merljivost, hiter učinek in še kaj.

Kaj potrebujem za oglaševanje na Facebooku?

Za Facebook oglaševanje Facebook stran ni obvezna. Imeti morate le  osebni Facebook profil, na katerem izberete eno izmed treh možnosti obračunavanja:


Kako poteka obračunavanje?

Pri kreiranju novega oglasa vas Facebook vpraša, kakšen je vaš cilj: povečati število klikov na vašo spletno stran, povečati število privržencev ali kaj drugega. Plačujete lahko na:

  • cilj, ki ste ga izbrali (like, klik, prikaz)
  • klik ali
  • tisoč prikazov

Omejite lahko dnevni proračun za oglaševanje ali pa nastavite tudi celotni znesek kampanje.

Katere oblike oglaševanja na Facebooku so na izbiro?

Odločite se lahko med dvema možnostma:

  • oglasi v desnem stolpcu – prikazujejo se v desnem stolpcu; lahko vodijo na spletno ali Facebook stran
  • promovirane objave – prikazujejo se v uporabnikovem “Newsfeedu”, imeti pa morajo povezavo na Facebook stran.

 

Kaj je najpomembnejše?

Ključ učinkovitosti oglaševanja na Facebooku je v vodenju oglasne kampanje. Facebook oglasi imajo kratko življenjsko dobo, zato moramo redno spremljati odziv uporabnikov, brisati neučinkovite oglase in ustvarjati nove, testirati različne naslove oglasov, besedila, slike, nastavitve ciljanja in načine obračunavanja.

Marsikdo se ustraši oglaševanja na modrem omrežju, ker zmotno misli, da lahko s Facebook oglasi oglašujejo le tisti, ki so na Facebooku aktivni. Tudi če niste redni uporabnik, je oglaševanje na Facebooku izvrstna priložnost za povečanje prodaje.

Podobni članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja