Google oglaševanje – vidni ali nevidni, to ni več vprašanje

Google oglaševanje

Ko kupujete nov računalnik, iščete ideje za potovanje ali karte za koncert, se obrnete na Google. Pregledate rezultate na prvi strani in kliknete na oglas ali naravni rezultat. Tako se obnašajo tudi vaši potencialni kupci, zato je pomembno, da se vaša spletna stran nahaja na visokih pozicijah. Vidnost ni vprašanje, potrebujemo jo.

In kaj ima posel z vidnostjo in prvimi pozicijami?

Ko govorimo o spletu, odgovor nikakor ni neviden, pravzaprav je na dlani. Če želite s spletno stranjo doseči vidnost, potem jo morate postaviti na prvo stran Googla. Pri tem vam pomaga optimizacija strani, ki je dolgotrajen proces, ali ekspresna rešitev – oglaševanje na Googlu.

Zakaj Google oglaševanje?

Ker se na Googlu nahaja 90 odstotkov vaših potencialnih strank. Ker si ne morete privoščiti, da jih ne dosežete. Ker je tako fleksibilno, da se lahko oglasi na drugih kanalih le obrišejo pod nosom. Ker je oglaševanje na Googlu cenovno najbolj učinkovito, saj si lahko s kakovostno kampanjo povrnete investicijo v spletno oglaševanje. Ker vam Google oglaševanje pomaga povečati prodajo.

Kako deluje Google oglaševanje?

So ključne besede in so oglasi. Ključne besede so besede ali besedne fraze, s katerimi vaši potencialni obiskovalci (potencialni kupci) iščejo informacije na Googlu. Oglasi pa so vaše komunikacijsko orožje, s katerim se jim predstavite na vrhu naravnih rezultatov ali na desni strani. Samo ko uporabnik klikne na vaš oglas, plačate klik. Če se oglas le prikaže in ne kliknejo nanj, je to za vas brezplačno.

Koliko stane Google oglaševanje?

Google oglaševanje je nekaj posebnega. Na prvi pogled se zdi malo komplicirano in, roko na srce, na trenutke tudi je. Filozofijo tega popularnega načina oglaševanja bom z nekaj dejstvi skušala razložiti karseda preprosto.

Dejstvo 1: vsaka ključna beseda ima svojo ceno

Na Googlu ni fiksne cene na klik, za vsako ključno besedo nam bo Google na osnovi več dejavnikov zaračunal svojo ceno. Najrelevantnejši dejavniki so število oglaševalcev, iskanost ključne besede, ocena kakovosti in sorodni.

Dejstvo 2: ocena kakovosti odločilno vpliva na ceno na klik

Ocena kakovosti poda Google. Pove nam, kako relevantni so oglasi, ključne besede in vaša spletna stran za uporabnika. Google jo določi vsaki ključni besedi v vaši oglasni kampanji vsakokrat, ko jo nekdo vpiše v iskalnik. Odvisna je od pretekle uspešnosti kampanje, kakovosti pristajalne strani, povezanosti med ključno besedo in oglasom ter razmerja med kliki in prikazi oglasov. Višja kot je ocena kakovosti, manj bomo plačali na klik.

Dejstvo 3: oglaševanje deluje po principu dražbe.

V vaši oglasni kampanji vsaki ključni besedi določimo maksimalno ceno, ki smo jo pripravljeni plačati za klik. Višja kot je ta cena, višje pozicije dosegajo vaši oglasi. Če konkurent postavi višjo maksimalno ceno za ključno besedo, na katero oglašujete tudi vi, bo njegov oglas postavljen na višjo pozicijo. Za klik pa bo plačal en cent več od vaše maksimalne cene. Uf, a sem že omenila, da je na trenutke komplicirano? 😉

Podobni članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja